Igelkottar!

Jag fick min leverans av förbeställda igelkottar från mjukatyger i fredags, så fast jag har en del beställningar kvar så åkte de direkt i tvättmaskinen och på lördag kväll när de hade torkat så satte jag saxen i dem. Det blev ett försök att göra en raglan till Jonathan i strl 98, men jag är inte så säker på att modellen blev särskilt bra. Jag har ännu inte provat tröjan på honom, men vissa förändringar kommer att göras till nästa tröja. Halsen blev till exempel alldeles för vid, jag vet i sjutton hur jag har burit mig åt?! Fick sprätta upp muddremsan jag hade sytt fast och sy på en dubbelvikt mudd istället, inte vad jag ville ha men det minskade ner ringningen något i alla fall.

Tyget är så fint, men ganska tunt. Jag kommer nog att lägga undan det och göra många sommarkläder av det, har redan linnen och lite annat i huvudet som jag vill göra. Hinner jag ska jag göra en t-shirt till Jonathan av det innan vi åker till Teneriffa den 25:e, men jag har ju beställningarna som jag vill beta av först.

Turkosa igelkottar säger jag att det är, och så har jag beställt cerise igelkottar också. Fast nog är igelkottarna bruna…

Turkosa igelkottar

Tygerna jag har använt till de turkosa igelkottarna är brun interlock från Jofotex, som egentligen var för kraftig för att kombineras med det tunna igelkottetyget, men men, har man bråttom så har man… Mudden är köpt hos MG-tyger.

Mest nöjd med:
* Färgsättningen på tyget, jag älskar det bruna på det turkosa!
* Att jag fick till storleksetikett 98 genom att vända på en 86:a, klippa till den lite och bränna kanterna så den inte repar upp sig. Jag trodde att jag hade 98 hemma men det måste ha varit 86 som jag har sett just upp och ner.

Minst nöjd med:
* Halsen! *morrar och muttrar*
* Overlocken som fortfarande strular…

Annonser

4 Responses to “Igelkottar!”


 1. 1 Lilla Gryn 05 januari 2009 kl. 09:29

  Men du, vilket fint tyg!! Jag gillar också färgsättningen, brunt mor turkost. Kanon!!
  Hur gick det overlockproblemet föresten?

 2. 2 Nilla 05 januari 2009 kl. 13:01

  Wow va fint! Turkos är en av mina favoritfärger! Ja förutom brunt då. I kombination – super! Igelkottarna var ju kaxiga!

  Sitter här med en hög nyanlända tyger från Jofotex. Funderar dock på i vilken temperatur man törs förtvätta och om man törs blanda alla. Brunt, rött och grönt. Eller fäller det tro?

 3. 3 Marie 05 januari 2009 kl. 13:21

  Lilla Gryn – Tack!
  Nej, det går inget vidare med overlocken, den får nog åka till farbror symaskinsreparatören… 😦

  Nila – Visst är de tuffa! 🙂
  När jag beställde från jofotex så fick jag rådet att tvätta allt i 60 grader, och jag hade beställt både bruna elefanter, röda elefanter och blå ugglor på vit botten. Det gick jättebra, så blanda på och tvätta i 60 grader är mitt råd.


 1. 1 Do redo och en färdig beställning « Marie pysslar smått och gott Trackback vid 05 januari 2009 kl. 22:07

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Vem är jag?

Jag är mamma till två små skruttar som jag syr blöjor och kläder till. Jonathan är född nov 06 och Sebastian är född april 08. Jag syr även kläder till försäljning, ser du något här på bloggen som du är intresserad av att köpa så skriv en kommentar eller ett mail till mig, mariefrost[at]telia.com

Här kan ni handla ”Frost”

Här köper jag mina storleksetiketter!

<!--

Här köper jag mina adressetiketter, visitkort och hangtangs!

Här köper jag mina mailingbags

Sedan 24 sept 08

 • 96 882 besökare
Annonser

%d bloggare gillar detta: