Brunt, brunt och broderi

Idag har jag äntligen lyckats färdigställa två plagg som jag ska ta med mig till jobbet imorgon. En arbetskamrat har beställde en brun sweatshirt (med flossad baksida,) med bokstaven T i vitt mitt på bröstet och ett par bruna velourbyxor med ett vitt T där bakfickan brukar sitta, båda plaggen i strl 104. Jätteglad blev jag över att få min första broderibeställning, men modet sjönk snabbt när jag skulle försöka få tag på brunt sweatshirttyg med flossad baksida. Jag var faktiskt på väg att ge upp när jag av en händelse klickade mig in till Tygpyssling ifrån en annan syblogg, och se, där fanns ju tyget! Har tyvärr glömt vilken syblogg det var som räddade mig…

Byxorna är sydda i velour från mjuka tyger och mudd från Stoff och Stil. I midjan satte jag resår från Bibbis textil.

Velourbyxor, framifrån

Det var lite svårt att måtta in var bokstavsbroderiet skulle vara, jag hoppas att det stämmer överens med vad beställaren hade tänkt sig! Byxorna är inte tvättade eller strukna efter broderingen, så man kan se kanten efter hur ramen har suttit.

Velourbyxor, bakifrån

Närbild på broderiet

Sweatshirten sydde jag med raglanärmar. Jag stickade ner ärmsömmarna med tvillingnål, men jag ska köpa en nål med 6 mm mellan istället för 4mm, jag tror att det hade varit snyggare. Muddarna här är från MG-tyger. Här syns det ännu tydligare var ramen har suttit.

Sweatshirt med broderi

Kläderna är i tvätten nu för att lösa upp resterna av plastfilmen jag hade ovanpå tyget innan jag broderade. Jag hoppas att de hinner torka så att jag kan ta kort på dem innan jag lägger mig ikväll, för imorgon bitti vet jag redan nu att jag inte kommer att hinna med det.

Mest nöjd med:

* Att jag fick tag på de tyger som beställaren ville ha.
* Att jag fick delat en namnlapp och sytt fast halva på tröjan och halva på byxan. Såg inte så roligt ut med ”Frost Frost”.
* Att få en broderibeställning!

Minst nöjd med:

* Att jag inte hade en tvillingnål med 6 mm.
* Första försöket till byxorna gick hur fel som helst. Först sydde jag ihop hela byxorna innan jag kom på att det hade varit smartare att sy på T:et redan efter första grensömmen bak. Lyckades ändå få in ramen i byxorna och vikt undan övrigt tyg så att jag kunde brodera på ett T. Detta T blev inte snyggt alls. Velouren stack upp igenom broderiet och jag hade fel trådspänning så undertråden syntes på framsidan. Dessutom gillade jag inte formen på T:et. Sprättade upp broderiet, krånglade på ramen igen med plastfilm på ovansidan av velouren och sydde ett nytt sorts T. När jag plockar ut byxorna och tar loss ramen ser jag att jag broderat T:et på fel håll… Gaaaahhhhh! Glömde kolla av hur T:et var inlagt i symaskinen mot hur jag spände upp byxorna i ramen. När jag skulle sprätta upp även detta T så sprättade jag sönder tyget… (Vid det här laget var jag inte glad kan jag lova!) Fick klippa till ett par nya byxor istället, första paret hamnade i UFO-högen.

Annonser

5 Responses to “Brunt, brunt och broderi”


 1. 1 Mimmi 18 december 2008 kl. 18:48

  Snyggt, snyggt!

  Tack för din utvärdering förresten. Maskinen jag mest tittat på är ju Janomen 200E som har begränsningen på 14 x 14 cm, och även här är jag rädd för att man växer ifrån maskinen rätt så snart. Eftersom det är rätt så stor prisskillnad så lutar det iallafall åt att köpa denna (ifrån England), det går ju alltid sälja och köpa bättre om man känner att det behövs. I dagsläget så är det ju 5000:- jämfört med 13000:- (Janome 350E) det handlar om. Det enda jag tror jag vill brodera större är möjligtvis namn och då kan man ju dela upp broderiet på två. Får se vad det blir, för tillfället är det en CoverPro på väg hem till mig 😀

 2. 3 Marie 18 december 2008 kl. 20:06

  Mimmi – Tack!

  Jag tror faktiskt att 14×14 hade täckt in största behovet här också, det känns som att 10×10 är bara lite för litet. (Förutom för just namn då.)

  Roligt med nya maskiner, hade också gärna blivit med en CoverPro!

  LumLum – Tack! 🙂


 1. 1 Do redo och en färdig beställning « Marie pysslar smått och gott Trackback vid 05 januari 2009 kl. 22:08
 2. 2 Mössa som tack! « Marie pysslar, Frost barnkläder och tillbehör Trackback vid 28 mars 2009 kl. 22:09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Vem är jag?

Jag är mamma till två små skruttar som jag syr blöjor och kläder till. Jonathan är född nov 06 och Sebastian är född april 08. Jag syr även kläder till försäljning, ser du något här på bloggen som du är intresserad av att köpa så skriv en kommentar eller ett mail till mig, mariefrost[at]telia.com

Här kan ni handla ”Frost”

Här köper jag mina storleksetiketter!

<!--

Här köper jag mina adressetiketter, visitkort och hangtangs!

Här köper jag mina mailingbags

Sedan 24 sept 08

 • 96 634 besökare
Annonser

%d bloggare gillar detta: